Головна | Реєстрація | Вхід | RSSНеділя, 28.04.2024, 23:28

Верхньокоропецький
заклад загальної середньої 
освіти І-ІІІ ступенів

Меню сайту
Наше опитування
Хто відвідував наш сайт?
Всего ответов: 155
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні сайти

Головна » 2015 » Жовтень » 1 » ДЕНЬ ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ВІКУ. ДЕНЬ ВЕТЕРАНА.
15:40
ДЕНЬ ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ВІКУ. ДЕНЬ ВЕТЕРАНА.

       У  всьому світі щорічно 1 жовтня відзначається Міжнародний день людей похилого віку, а в Україні – ще й День ветерана. Вважається, що людина, яка дожила до похилого віку, гідна поваги навіть тільки тому, що їй це вдалося. Далеко не всім дано відчути мудрість своїх років. Літня людина має винятковий досвід і терпіння, наполегливість у досягненні поставлених завдань.

Ставлення до наших батьків і матерів є визначальним для суспільства. Генеральна Асамблея ООН закликає вирішувати вікові проблеми цивілізовано, збільшувати тривалість життя та покращувати його якість.
Це шанс замислитися про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства .

У нашій школі сьогодні також пройшли заходи щодо відзначення Дня людей похилого віку та Дня ветерана. Кожен клас отримав завдання привітати ветеранів праці та людей похилого віку. Зокрема:

  • Учні 5-А класу, разом зі своїм класним керівником привітали колишнього директора нашої школи, а сьогодні вчителя праці Чорія Івана Васильовича, стаж роботи якого складає 50 років.
  • Не забули учні 5-Б класу і про вчителя фізкультури нашої школи Деркача Олександра Корніловича, який вже півстоліття вчить малечу здоровому способу життя і розвиває в них любов до спорту.
  • Учні 6 класу відвідали подружжя Войтович Корнелії Степанівни та Володимира Захаровича. Корнелія Степанівна пропрацювала у Верхньокоропецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів 44 роки, а Володимир Захарович на Мукачівській лижній фабриці (СП «Фішер») 36 років. Ветерани радо зустріли гостей та розповіли їм про довгі роки своєї праці. Учні із захопленням слухали спогади ветеранів.
  • Учні 7 класу привітали вчительку початкових класів Грабар Віру Михайлівну, яка теж є ветераном педагогічної праці та разом з тим працює ще в нашій школі.
  • учні 8 класу привітали зі святом жительку с. Березинка, ветерана праці, вчительку, яка більше тридцяти років життя присвятила професійній діяльності, Мишанич Марію Хомівну. Вона радо зустріла учнів.  Діти із захопленням слухали розповідь про її роки праці. Марія Хомівна пригощала учнів, як своїх власних внуків, правнуків. А її вдячністю дітям були щирі сльози на очах літньої жінки, бабусі.
  • Учні 10 класу привітали колишню вчительку, нині ветерана праці, жительку с. Куштановиця – Староста Марію Михайлівну. Неочікуваними і приємними були для літньої жінки слова вітання від учнів.
  • З метою вшанування осіб похилого віку та ветеранів в 11 класі була проведена виховна година «Мудрі і багаті літами» та зустріч з вчителями-пенсіонерами, ветеранами праці Пекар М.М., Когут О.М. Учні привітали їх зі святом, побажали міцного здоров’я, радості, добра та миру. Ці заходи (робота) надали можливість нагадати усім про людський обов’язок: бути турботливими і милосердними, доброзичливими та людяними не лише до ветеранів, людей похилого віку, а й до всіх, хто нас оточує.
  • Учні початкових класів виготовили вітальні листівки для своїх рідних стареньких дідусів і бабусь або в кого немає то для своїх сусідів. А також прослухали виховні години на тему «Поважаємо людей».
Переглядів: 973 | Додав: marianna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024
Сайт створено у системі uCoz