Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 02.05.2024, 10:05

Верхньокоропецький
заклад загальної середньої 
освіти І-ІІІ ступенів

Меню сайту
Наше опитування
Хто відвідував наш сайт?
Всего ответов: 155
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні сайти

Головна » 2017 » Листопад » 9 » ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ
15:34
ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ

      " Ну що б, здавалося, слова...

        Слова та голос - більш нічого.

        А серце б"ється ожива,

        Як їх почує!..

                      (Т.Шевченко)

Мова- духовний скарб нації, її генетичний код. Як море починається з річки, так слово починається з писемності. Наше слово набирало сили на пергаментах Нестора Літописця, шліфувалося у творах Григорія Сковороди, поглиблювалося під пером Івана Котляревського, Тараса шевченка, вдосконалювалося Нечуєм - Левицьким, Панасом Мирним, Михайлом Коцюбинським, Лесею Українкою та іншими видатними українцями.

   Сучасний світ знає, що державність мови є універсальною формою об"єднання людей в одне ціле, в один народ. Це важливий чинник самовизначення нації, надійна основа розвитку країни. Нехай рідне слово буде для всіх нас оберегом, допоможе кожному відчути себе частиною свого великого народу!

    9 листопада, у день вшанування пам"яті Преподобного Нестора - літописця, наша держава відзначає День української писемності й мови,- свято, яке гуртує усіх нас на шляху відродження духовності, зміцнення державотворення державності, формування громадянського світогляду.

    Відзначаючи День української писемності й мови, учні шостих, сьомих, восьмого і десятого класів підготували усний журнал "Світлиця слова у безмежжі часу". Організатори заходу Мишанич В.В. і Матічин Р.І. допомогли школярам у підготовці й оформленні сторінок усного журналу, який був надзвичано інформаційним та повчальним, цікавим та патріотично забарвленим. Було випущено також стінгазету під керівництвом Гузинець О.В.  та виставку у шкільній бібліотеці бібліотекарем Кедьо Н.М.

   Дякуємо всім організаторам заходу, учням та їх батькам.

 

Переглядів: 718 | Додав: marianna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024
Сайт створено у системі uCoz