Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 04.05.2024, 04:03

Верхньокоропецький
заклад загальної середньої 
освіти І-ІІІ ступенів

Меню сайту
Наше опитування
Хто відвідував наш сайт?
Всего ответов: 156
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні сайти

Головна » 2015 » Лютий » 6 » "ЗАХИСТ ВІТЧИЗНИ" У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ
13:33
"ЗАХИСТ ВІТЧИЗНИ" У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ

         

Шкільний предмет «Захист Вітчизни» сприяє свідомому ставленню до оволодіння базовими знаннями про Збройні сили України, юридичними основами міжнародного гуманітарного права, військово-медичної підготовки, цивільного захисту, дотримання власної безпеки під час надзвичайних ситуацій мирного та воєнного часу. Вивчення цієї дисципліни готує юнаків до служби в Збройних силах України та інших військових формуваннях. Набута інформація сприяє людині стати сильною, освідченою та ерудованою, формує свідоме ставлення до захисту свого життя, життя рідних та друзів. Прийде розуміння, що за великим рахунком, - це і є Захист Вітчизни. Бо Вітчизна – це власне ми,  наші рідні й друзі.

         У Верхньокоропецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів предмету «Захист Вітчизни» приділяється належна увага. Багато часу відводиться не тільки на теорію, але й на практичні заняття. Шкода, що слабка матеріально-технічна база не дозволяє в повній мірі виконати програму. Особливо виникають труднощі при вивчені теми стрілецька зброя. Добре, якщо в школі є таблиці зі стрілецької зброї. А якщо ні? Тому ми вирішили провести урок на тему: «Стрілецька зброя, поводження з нею, догляд і зберігання» у військовій частині. Завчасно домовилися із командуванням про такий захід, хоча було нелегко, адже основний склад військового підрозділу воює на Сході в АТО, але нам пішли на зустріч. Другого лютого ми побували у військових. На шкільному автобусі, у визначений час ми прибули до військової частини. Нас привітно зустрів в.о. командира  майор Чмирук С.С. Згідно плану заходу першим відбувся урок на тему: «Розбирання і збирання автомата Калашнікова», який розпочав  учитель «Захисту Вітчизни» Чорій І.В. розповівши про історію створення стрілецької зброї, зокрема автомата Калашнікова. Іншу частину уроку проводив учасник АТО, старший прапорщик Андрій. Він детально розповів і показав учням АК-74. Хлопці уважно слухали пояснення, слідкували за кожним етапом розбирання і складання автомата, до речі з цим автоматом старший прапорщик був на блок-посту Станиці Луганська. Він також показав дітям свій бронежилет, окуляри та інше спорядження, з яким він воював на Сході нашої країни. Хлопці охоче приміряли бронежилет, фотографувалися з автоматами. На закріплення матеріалу уроку учні самі розбирали і збирали АК-74.

         На прохання вчителя дітям показали казарму, кімнату зберігання зброї, умивальники, вбиральні, пост днювального та інше. Чи не найбільше враження справило відвідування музею «Бойової слави», де учні познайомилися з історією створення 128 гірсько-піхотної дивізії,  її бойовим шляхом.

         Емоції переповнювали учнів, розмови про побачене довго точилися дорогою назад до навчального закладу. Учні щиро дякували організаторам цього заходу, особливо майору Сергію Сергійовичу Чмируку. На уроці «Захисту Вітчизни» побували  методисти відділу освіти Мукачівської РДА Тулюк О.І. та Абель М.К..

         Я думаю що цей урок дітям запам’ятається на довго, бо краще один раз побачити, а ніж сто раз  почути.

        

Переглядів: 505 | Додав: marianna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архів записів
Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024
Сайт створено у системі uCoz