Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 06.05.2024, 07:57

Верхньокоропецький
заклад загальної середньої 
освіти І-ІІІ ступенів

Меню сайту
Наше опитування
Хто відвідував наш сайт?
Всего ответов: 156
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні сайти

Головна » 2016 » Листопад » 30 » ЖАГА ДО ЖИТТЯ
12:00
ЖАГА ДО ЖИТТЯ

            Проблема толерантного ставлення до кожного з членів суспільства – одна з найгостріших  проблем, що постають у сучасному суспільстві. У буремному ХХІ столітті глобальні проблеми, що їх має розв’язувати людство, дедалі більше загострюються, а конфлікти стають усе більш небезпечними. Саме тому зростає вага виховання у підростаючого покоління гуманності та толерантності, відкритості та порозуміння, доброти та взаємопідтримки, усвідомлення необхідності співпраці усіх людей. Виховання такого ціннісного ставлення у школярів вимагає відповідних виховних технологій, вибору доцільних форм і методів виховання. Для того, щоб досягти поставленої мети, колектив педагогів Верхньокоропецької школи, очолюваний директором школи Кампов О.І., здійснює широкий спектр заходів, серед яких: виховні години, бесіди, круглі столи, шкільні свята та відзначення пам’ятних дат, позакласні заходи за відповідною тематикою.

        Однією з найефективніших форм роботи з виховання в учнів толерантності є відкриті зустрічі, що дають можливість живого спілкування.  З нагоди відзначення Міжнародного дня інвалідів, встановленого Генеральною Асамблеєю ООН, у Верхньокоропецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів 28 листопада проведено відкриту зустріч з Олександром Васильовичем Суханом, інвалідом 1-ї групи, багаторазового чемпіона України з легкої атлетики,  засновника Благодійного Фонду «Суспільство для всіх», член параолімпійської збірної України 2002 року, депутат Закарпатської обласної ради 2006, володар багатьох орденів і дипломів, почесний громадянин м.Мукачева. Олександр Васильович не тільки активний спортсмен, а ще й громадський діяч, людина з великої літери, саме той, хто здатен пояснити дітям, що означає суспільство для всіх, розкрити дітям основи розуміння краси життя і глибини людського серця.

            Учасники зустрічі отримали можливість переглянути відеофільм «Жага до життя», що розповідав про життя  Олександра Васильовича, дізнатися про випробування, що випали на його долю, його спортивні перемоги та нагороди, особисті здобутки та звершення. Після перегляду відбувся відкритий діалог, де  щирі дитячі запитання та відверті і мудрі відповіді Олександра Васильовича показали, що наше суспільство повинно бути відкритим для всіх його членів, толерантним, цілісним і гармонійним, незважаючи на жодні життєві обставини. У процесі живого спілкування  діти мали можливість зрозуміти, що глибока віра у свої сили і наполеглива праця над собою допоможе гідно пройти крізь усі життєві випробування. Олександр Васильович розповів про те, що кожна людина здатна на вчинок, кожен з нас, будучи наполегливим, може підкорити свою вершину у житті.

  Особливої теплоти та душевності додали цій зустрічі учні 7 класу, які спільно з класним керівником Мар’яною Михайлівною Лукича, підготували літературно-музичну композицію «Жага до життя». Через поезію і пісню вони розповіли про видатних постатей в історії людського суспільства, котрі незважаючи на важкі недуги зуміли досягти неабияких висот.

      Ця зустріч була допомогла дітям усвідомити, що, хоча ми усі різні, інших людей слід сприймати  такими, як вони є, і при цьому поводитися  коректно і толерантно. Сучасні діти знають, що існують моральні правила, але не мають уявлення, чому їх необхідно виконувати, а учні Верхньокоропецької школи мали можливість здобути цінний досвід, котрий у майбутньому допоможе їм бути чуйними і добрими,  передбачати наслідки власних дій за власним серцем, а не за підказкою чи вказівками дорослих.

         

Переглядів: 336 | Додав: marianna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024
Сайт створено у системі uCoz